Papír alapú csomagolóanyagok

Hullámkarton dobozok

Különböző formájú és vastagságú, hajtogatható, önzáródó, ragasztott aljú, tetőfenék lapolt, feltépő csíkos, stb… dobozokat kínálunk, igény szerinti egyedi méretben és vastagságban.

Hullámpapír

A hullámpapír lemezek és tekercsek igény szerinti méretben, vastagságban és terhelhetőségben kaphatók. A termékek közé téve stabilitás növelésére szolgál. Alkalmas törékeny, sérülékeny áruk csomagolására, összetekerve térkitöltésre. 

A hullámkarton csomagolás előnyei:
- jól alakítható, bármilyen formájú és súlyú termék becsomagolható vele,
- alkalmas szállítási és kínáló csomagolási célokra,
- nyomtatható,
- jól védi a terméket, elnyeli az ütődéseket,
- környezetbarát, újrahasznosítható.

Karton élvédők

Raklapos áru éleinek védelmére szolgál a biztosabb sztreccsfóliázás érdekében, valamint raklapra helyezett áru vízszintes és függőleges irányú pántolása esetén alkalmazható. Az L és U formájú papír élvédők barna színben kaphatók, kívánságára bármely színnel nyomtathatjuk. Stancolható, a kerek termékek szélének védelmére. Bármely méretben kaphatók, 50 mm-es hosszúságtól 6 000 mm-ig. Öntapadó kivitelben is elérhető (külső és belső oldalon is).

Standard és egyedi méretben is kérhető.

Elválasztó lapok / szürkelemez

A magas, másodlagos cellulóztartalom nagy szilárdságot ad a szürkelemeznek, az enyhén markírozott felület kiváló alap kasírozásra. Széles választékunk lehetővé teszi a szürkelemezek sokféle felhasználását.
Különböző vastagságban, grammsúlyban, volumenitással és méretben kaphatóak a lemezek, íves és igény esetében tekercses kiszerelésben is.

Főbb felhasználási területek:
- gyártáshoz: doboz, könyvborító, dosszié, naptár hátoldal, display társasjáték, doboz bútor, merevítő- és elválasztó kartonok;
- termékvédelemhez: köztes lapként dobozok közé helyezhető az elmozdulások megakadályozása érdekében; rakatolt áruk alá és fölé rakva a teljes rakományt védi a mechanikai sérülésektől.

VCI papír

A VCI papír korrózióvédő anyaga elgőzölög (szublimál) a szilárd fázisból folyamatosan kis mennyiségben felszabadulva, majd gázzá alakulva a védendő felületre csapódik le, ezáltal védőréteget (adszorpciós réteg) képez a fémfelületen. A gáz kitölti a csomagolás belső terét és passziváló mikroklímát hoz létre a termék környezetében, így nemcsak a közvetlen érintkezés során, hanem bizonyos távolságból is kifejti hatását.

A VCI-anyag molekulái a csomagolás teljes terét kitöltik. A védőhatás hosszú ideig, akár évekig megmarad. Ennek feltétele, hogy a csomagolás légcseréje a környezettel lehetőleg minél kisebb legyen. Ez a láthatatlan védőréteg aktívan és passzívan beavatkozik a korróziós folyamatba, és megbízhatóan védi a fémet a korrózió ellen. A szublimációnak köszönhetően a hatóanyagok nehezen hozzáférhető fémfelületeket is elérhetnek, mint például furatokat és beszúrásokat.

Papír raklap

A papír raklapok hulladékpapírból és cellulóz származékból készülnek, ezért környezetbarátok és újrahasznosíthatók

A papír raklap előnyei:  

- könnyű,
- rovar- és bogármentes,
- sima felületet biztosít, nincsenek szögek,
- környezetbarát és újrahasznosítható.

Széchenyi 2020
A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk.